REKISTERÖIDY | | LÄHETÄ KIRJOITUS | KATEGORIAT | LUETUIMMAT KIRJOITUKSET | PARHAIKSI ARVIOIDUT KIRJOITUKSET | UUSIMMAT KIRJOITUKSET | TUOTTELIAIMMAT KIRJOITTAJAT | KIRJAUDU SISÄÄN | SÄÄNNÖT | RSS-SYÖTE RSS-syöte
 
 
   
Unohtuiko salasana?

Uusi käyttäjä?
AarreRunot - runoja satuja vitsejä laulun sanoja tarinoita sananlaskuja värssyjä ja sanoituksia

AarreRunot » Sadut-ja-tarinat » Tarinat

Kirjoittaja: Maisa
Kyläkellot juttusillaOli aurinkoinen aamupäivä ja pienen syrjäkylän ainoaan kauppaan oli
tullut jo neljä asiakasta. Kauppaan oli myös saapunut kaksi kylän akkaa, jotka eivät muuta osanneet kuin puhumisen. Niinpä kaupassa juttua riitti.

Kylän pappi oli asiakkaista ensimmäinen ja sai ostoksensa tehdyksi. Siitäpä saikin Kaisa-muori kerrottavaa. Nuori pappi oli käynyt lähellä olevassa kaupungissa toimittamassa asioitaan. Kaisalla riitti juttua, kun hän kertoi papin kaupungin matkasta. Ei Elsakaan malttanut olla hiljaa, vaan alkoi myös puhua pastorista.

Tuli Kaisan vuoro ja kauppias kysyi:” Mitä saisi olla?”

Kaisan vastauksena oli: ”Kyllä se pastori on käynyt kaupungissa ilman seurakunnan asioita. Ja vielä palasi näin varhain aamulla.”

”Anteeksi. Mitä saisi olla?” Kysyi kauppias uudelleen.

Kaisa säpsähti ja sanoi:” Puoli kiloa voita. Joo ja sitten maitoa samantien.”

Kaisa sai ostoksensa toimitetuksi juorujensa seasta, ja niin Elsankin vuoro meni jutellen kylän asioista.

Kun Kaisa ja Elsa olivat tehneet ostoksensa, menivät he Elsan luo kahville. Siellä juttua riitti vaikka puoleen yöhön asti.

”Otahan kahvia ja tuota tuoretta pullaa. Mäkisen Alma toi sen eilen täällä käydessään. Alman mies on sairastellut. Sairaalassa oli ollut melkein kaksi viikkoa” sanoi Elsa kaataessaan Kaisalle kahvia.

”Mikä Mäkisellä oikein on, kun niin on sairastellut?”

”Sitä ei tiedetä. Kun Alma oli kysynyt lääkäriltä, mikä Mäkistä vaivaa, lääkäri oli pudistanut päätään” sanoi Elsa.

Siinä kahvia juodessa Alman ja Janne Mäkisen asiat käytiin perusteellisesti lävitse. Sekaan osuivat myös työväentalolla olleet tanssit. Kylän nuorten seurustelut kiinnostivat Elsaa ja Kaisaa.

Kaisa ja Elsa istuivat monta tuntia juoruamassa. Heidän päivänsä meni melkein kokonaan tuohon ihmeelliseen harrastukseen.

Kello 14.40 Kaisa lähti vihdoin pois. Hänen miehensä tulisi kahden tunnin kuluttua ja lapset sitä ennen. Puoli viideltä on ruoka oltava valmiina. Kaisan kestää mennä kotiinsa 35 minuuttia, jos hän kävelee koko ajan.


Viides luokka

Runot sadut vitsit ja laulujen sanat: AarreRunot.com

Lisää kirjoittajan Maisa runoja satuja vitsejä laulun sanoja tarinoita sananlaskuja värssyjä ja sanoituksia

Anna tähtiä kirjoitukselle: Kyläkellot

Keskiarvo: 3.4 (36 arvioijaa)


Kirjoituksen herättämiä kommentteja, ajatuksia, rakentavaa palautetta, kehuja ...

0 kommenttia (kommentoi)

Lähetä oma kommenttisi:

Nimi / Nimimerkki:

Sähköpostiosoite:

URL:

Tarkistuskoodi:

Heinäkuun ja syyskuun välissä oleva kuukausi:

Kommentti:
HUOMAA!

Kirjoittajat haluavat kuulla kirjoituksiensa herättämiä ajatuksia, kommentteja, rakentavaa palautetta ja kehuja. Ole ystävällinen ja lähetä asiallinen kommenttisi heti, oli se sitten muutama sana tai pidempi analyysi. Asiaankuulumattomat tai loukkaavat kommentit poistetaan.

Huom. Enter-painikkeella tehdyt kappalejaot helpottavat ja selkiyttävät pitkien kommenttien lukemista.

Sähköpostisoite- ja URL-kentän voit halutessasi jättää tyhjiksi (URL-kenttään mahdollisesti lisäämäsi sivuston osoite linkittyy automaattisesti, kun lisäät osoitteen kokonaisuudessaan, http:// mukaan lukien. Sähköpostiosoitteesi ei tule näkymään muille käyttäjille).